ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ζυμαρικά με φρέσκια ντομάτα, ογκρατέν

Ζυμαρικά με φρέσκια ντομάτα, ογκρατέν

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 | 20:10


Υλικά...
Αλάτι, βούτυρο ή λάδι για να αλείψετε το ταψί, 4 φέτες μπέϊκον κομμένες σε λεπτές λωρίδες, 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 2 κουταλάκια γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλάκι ξερό, ½-1 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο, 1 ½ φλιτζάνι ντομάτα φρέσκια κομμένη σε κύβους ή ψιλοκομμένη ντομάτα από κονσέρβα, 2/3 πακέτο κοφτό μακαρονάκι ή χοντρά μακαρόνια σπασμένα, 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 1/3 φλιτζανιού ψίχουλα από ψωμί ολικής άλεσης, τυρί φέτα, για συνοδευτικό. 




Εκτέλεση… 
Στρώστε πυρίμαχο σκεύος με λαδόχαρτο και αλείψτε το με λάδι. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230˚C. σε μεγάλη κατσαρόλα βάλτε να βράσει νερό με λίγο αλάτι. Στο μεταξύ σε βαθύ τηγάνι και μέτρια φωτιά, σοτάρετε το μπέϊκον μέχρι να αρχίσει να βγάζει το λίπος του. Προσθέστε το κρεμμύδι 5’, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Βάλτε και το μπούκοβο, την ντομάτα με το ζουμί της και ¼ νερό και σιγοβράστε για 10’. Ενώ η ντομάτα σιγοβράζει, βράστε τα ζυμαρικά σε νερό που κοχλάζει 3’ λιγότερο από όσο συστήνει η συσκευασία τους. Στο μεταξύ, βάλτε μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάλτε τις 2-3 κουταλιές σούπας λάδι και σοτάρετε το υπόλοιπο σκόρδο μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέστε τα ψίχουλα και ανακατέψτε μέχρι να απορροφήσουν το λάδι και να ροδίσουν. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και μεταφέρετέ τα στο τηγάνι με την ντομάτα. Ανακατέψτε και αδειάστε τα στο λαδωμένο ταψί, πασπαλίστε με τα ψίχουλα και βάλτε στο φούρνο. Ψήστε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να τσιτσιρίζει και η επιφάνεια να ροδίσει καλά, 10-15’. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό μαζί με τυρί φέτα. 



Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger