ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Η ασυλία λήγει - οι μηνύσεις έρχονται!

Η ασυλία λήγει - οι μηνύσεις έρχονται!

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 | 20:00



Καθώς τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έληξε η προεδρική ασυλία του, ο Νικολά Σαρκοζί έρχεται τώρα αντιμέτωπος με νομικά προβλήματα . Ο πρώην αρχηγός του γαλλικού κράτους έγινε σήμερα στόχος μιας πρώτης μήνυσης , καθώς δύο οικογένειες θυμάτων μιας επίθεσης στο Καράτσι τον κατηγορούν ότι παραβίασε το απόρρητο της έρευνας για την υπόθεση αυτή.

Η προσφυγή, που κατατέθηκε από δύο οικογένειες θυμάτων της επίθεσης της 8ης Μαΐου 2002 στο Καράτσι, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 11 εργαζομένων της Διεύθυνσης Ναυπηγείων (DCN), καταγγέλλει τη φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας σε μια ανακοίνωση στις 22 Σεπτεμβρίου 2011 σχετικά με την έρευνα της οικονομικής πτυχής της υπόθεσης της επίθεσης στο Καράτσι.

Στην προσφυγή τους, οι δύο οικογένειες εκτιμούν πως, δίνοντας στη δημοσιότητα αυτή την ανακοίνωση, ο πρόεδρος παραβίασε την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας.

Με την λήξη της προεδρικής  ασυλίας, ο Νικολά Σαρκοζί ενδεχομένως να κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης για τρία οικονομικά σκάνδαλα που είχαν σημειωθεί την περίοδο της θητείας του στην εξουσία.

Αναάμεσά τους είναι οι μίζες που φέρονται να δόθηκαν για την πώληση ενός υποβρυχίου στο Πακιστάν στη δεκαετία του '90, ή οι αδιευκρίνιστες σχέσεις του Σαρκοζί, του κόμματός του και της πλουσιότερης γυναίκας στη Γαλλία, της Λιλιάν Μπετανκούρ, ιδιοκτήτριας της εταιρείας L'Oreal.

Ο Σαρκοζί έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή του στις υποθέσεις αυτές, οι οποίες ήδη έχουν δώσει λαβή για την έναρξη δικαστικών ερευνών και έχουν αναμείξει πολλούς από τους εύπορους φίλους του.

Το γαλλικό Σύνταγμα επιτάσσει πως ένας πρόεδρος δεν μπορεί να κληθεί να καταθέσει, ή να διαταχθεί έρευνα εναντίον του προτού κλείσει ένας μήνας μετά την αποχώρησή του από την εξουσία-προνόμιο το οποίο έληξε πριν 2 ημέρες για τον Σαρκοζί- ο οποίος παρέδωσε τα σκήπτρα της προεδρίας στον Ολάντ στις 15 Μαΐου.

real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger