Υλικά...
1 ½ κιλό παντζάρια, αλάτι, ξίδι, ζάχαρη, λάδι.
Πηγή φωτο: radicio.com
Εκτέλεση…
Καθαρίζετε και πλένετε τα παντζάρια. Κόβετε τα κοτσάνια και τα φύλλα και βράζετε τις ρίζες στην κατσαρόλα. Τις σκεπάζετε με νερό και ρίχνετε λίγο αλάτι. Σκεπάζετε τη χύτρα και αφήνετε τα παντζάρια να βράσουν επί 15’ από τη στιγμή που θ’ αρχίσει η βαλβίδα να σφυρίζει. Ανοίγετε τη χύτρα και προσθέτετε τα κοτσάνια με τα φύλλα. Αφήνετε να βράσουν επί 5’ από τη στιγμή που θ’ αρχίσει η βαλβίδα να σφυρίζει.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Παντζάρια ξιδάτα
Καθαρίζετε τα βρασμένα παντζάρια και τα κόβετε σε φετάκια. Βράζετε σε μικρή κατσαρόλα 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό, 1 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι, 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και λίγο αλάτι. Βάζετε μέσα τα παντζάρια και τα βράζετε επί 2-3’. Τα στραγγίζετε, όταν κρυώσουν, τα σερβίρετε με λάδι.