Υλικά...
Για τα φρούτα: mango, papaya, kiwi, passion fruit κ.α. Για το συνοδευτικό σιρόπι: 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ½ ποτήρι νερό, ξύσμα λεμονιού, 2 αστεροειδείς γλυκάνισοι, λίγο πράσινο πιπέρι κοπανισμένο στο γουδί. Για το τελικό γαρνίρισμα: 1 φούχτα μέντα, 2 κουταλιές ροδόνερο.
Εκτέλεση…
Πρώτα βράζουμε το σιρόπι για 3’ και μετά προσεκτικά το σουρώνουμε. Καθώς κρυώνει το σιρόπι, καθαρίζουμε τα φρούτα και εκμεταλλευόμενοι τα διαφορετικά σχήματά τους τα κόβουμε σε μικρούς κύβους, μπαλίτσες, φετούλες μπαστουνάκια και ούτω καθεξής. Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια βαθιά λεκάνη και τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Στο ψυγείο, να δροσίσουν καλά, για 2 ώρες τουλάχιστον. Η τελική φροντίδα, βγάζοντας τη φρουτοσαλάτα από το ψυγείο, το ροδόνερο εμ το οποίο τη ραντίζουμε της μέντας που σκορπίζουμε από πάνω.