Υλικά...
2 μαρούλια σγουρά πλυμένα και καλά στεγνωμένα, 2 πορτοκάλια, χυμός από 1 πορτοκάλι, 1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε φετούλες, 1 κουταλιά σούπας κάππαρη, 6-7 ραπανάκια, σε φετούλες 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης, χυμός από ½ λεμόνι. Για τη βινεγκρέτ: αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα γλυκιά, 2 κουταλιές σούπας μηλόξιδο, 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
Εκτέλεση…
Περιχύνουμε τις φετούλες αβοκάντο με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια από τη φλούδα και το άσπρο μέρος και τα κόβουμε σε φετούλες. Βινεγκρέτ: Ενώνουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το χυμό του ενός πορτοκαλιού, το μηλόξιδο και το αλατοπίπερο. Αρχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά με έναν αβγοδάρτη, ενώ προσθέτουμε σιγά-σιγά, ανακατεύοντας το ελαιόλαδο. Σε μια σαλατιέρα, ενώνουμε τα μαρούλια που τα κόβουμε με το χέρι, τα πορτοκάλια, την κάππαρη, τα ραπανάκια, τις πιπεριές Φλωρίνης και το αβοκάντο. Περιχύνουμε τη βινεγκρέτ στη σαλάτα μας την ώρα που θα τη σερβίρουμε.