Υλικά...
Για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φλιτζανάκι Αλτις, 1 φλιτζανάκι τσικουδιά, 1 κουταλάκι αλάτι, 2 ½ φλιτζάνια νερό ή όσο πάρει. Για τη γέμιση: ½ κιλό σπανάκι, ½ κιλό άγρια χόρτα καυκαλήθρες, ζοχούς, μυρώνια, παπαρούνα, αγριοπρασάκι, 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 4 κουταλιές Αλτις, 1 φλιτζάνι κοπανισμένη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση…
Βάζετε σε μπολ τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το νερό. Ζυμώνετε το μείγμα και ρίχνετε το νερό σταδιακά. Όταν σχηματισθεί ζύμη, όχι πολύ σφιχτή που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ, τη μαζεύετε σε μπάλα τη σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε να μείνει όση ώρα ετοιμάζετε τη γέμιση. Βάζετε σε λεκάνη το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε. Κόβετε μπαλάκια ζύμης και τα ανοίγετε σε φύλλο λεπτό στο μέγεθος που έχει το πιατάκι του γλυκού. Βάζετε 1 κουταλιά από τη γέμιση και διπλώνετε το φύλλο σε σχήμα μισοφέγγαρου. Πατάτε τις άκρες γύρω-γύρω με πιρούνι. Βάζετε τα χορτοκαλίτσουνα σε ταψάκι και τα ψήνετε 30 με 40’ σε φούρνο προθερμασμένο στους 220˚C.