ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τηγανίτα με πατάτα και σελινόριζα

Τηγανίτα με πατάτα και σελινόριζα

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 28 Απριλίου 2012 | 19:37


Υλικά...
1 φλιτζάνι σελινόριζα τριμμένη στον τρίφτη κρεμμυδιού, ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι με σέλινο, 3 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο, 2 ½ φλιτζάνια πατάτα ξεφλουδισμένη και χοντροτριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού, αλάτι, μπόλικο μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο. 








Εκτέλεση… 
Σε μέτρια γαβάθα, ανακατέψτε σέλινο και αλάτι. Σε τηγάνι μεγάλο, με διάμετρο 25 εκ. και μέτρια φωτιά, βάλτε 1 ½ κουταλιά σούπας από το βούτυρο και απλώστε τη μισή πατάτα στο τηγάνι ομοιόμορφα. Από πάνω τοποθετήστε τη σελινόριζα και από πάνω βάλτε την υπόλοιπη πατάτα. Τηγανίστε για 10’, μέχρι η κάτω μεριά να ροδίσει. Σκεπάστε το τηγάνι με πιάτο και αναποδογυρίστε προσεκτικά την τηγανίτα. Στο τηγάνι βάλτε το υπόλοιπο βούτυρο και όταν λιώσει γλιστρήστε την τηγανίτα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά, 6-7’. Βάλτε αλάτι και πιπέρι, κόψτε στα τέσσερα με σπάτουλα και σερβίρετε. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger