ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Πραλίνες με αμύγδαλα και φουντούκια

Πραλίνες με αμύγδαλα και φουντούκια

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 | 20:30


Υλικά...
2 φλιτζάνια ζάχαρη, ½ φλιτζάνι γλυκόζη, 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι, 2 φλιτζάνια αμύγδαλα, ασπρισμένα, κομμένα σε φολίδες ή χοντροκοπανισμένα φουντούκια. 











Εκτέλεση… 
Ζεστάνετε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, με τη γλυκόζη και το λεμόνι μέχρι να φτάσει στους 175˚C και να πάρει χρώμα χρυσαφί. Εν τω μεταξύ βάλτε τα αμύγδαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C, να καβουρδιστούν ελαφρά και να είναι ζεστά. Προσθέστε τα στην καραμέλα και συνεχίστε να βράζετε 1-2’, μέχρι το μείγμα να ξεκολλά από τις άκρες της κατσαρόλας. Αμέσως αδειάστε το σε ελαφρά λαδωμένο μάρμαρο και με λαδωμένη σπάτουλα δουλέψτε το λίγο, για να κρυώσει ομοιόμορφα. Εναλλακτικά, μπορείτε να απλώσετε τα αμύγδαλα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο και να αδειάσετε πάνω την καραμέλα. Όσο είναι ακόμη μαλακιά η πραλίνα, ισιώστε τη με λαδωμένο πλάστη να πάρετε λεπτό φύλλο. Κόψτε τριγωνικά ή άλλα σχήματα με γερό μαχαίρι. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger