Υλικά...
1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες, 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, 1 νεροπότηρο ντομάτα κονκασέ, 2 κουταλιές σούπας πελτέ, 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, 200 γρ. χοντροτριμμένο κεφαλοτύρι, 150 γρ. πράσινες τσακιστές ελιές, 150 γρ. μαύρες ελιές, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση…
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου λίγα-λίγα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε πιατέλα. Μέσα στο ίδιο λάδι που σοτάρατε το κοτόπουλο ρίχνετε το κρεμμυδάκι και το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Ξαναβάζετε μέσα το κοτόπουλο και αδειάζετε μέσα την ντομάτα κονκασέ και τον πελτέ διαλυμένο σε 1 νεροπότηρο νερό. Αν χρειάζεται, ρίξτε ακόμα λίγο νεράκι για να σκεπαστεί το κοτόπουλο. Αλατίστε ελαφρά και ρίχτε μπόλικο πιπέρι. αφήστε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 1 ώρα και μέχρι να γίνει τρυφερό. Λίγο προτού τελειώσει το μαγείρεμα, ρίξτε μέσα το χοντροτριμμένο κεφαλοτύρι. Ανακατέψτε και αφήστε να πάρει μια βράση. Ξεπλύντε τις ελιές σε δροσερό νερό και ρίξτε τις μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε καλά, αφήστε να πάρει μια μικρή βράση και το κοτόπουλο είναι έτοιμο. Μαζί με τούτο το φαγητό θα πιείτε ένα Αγιωργίτικο κρασί.