ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ερωτηματικά για το «Ξενοδοχείο των Φτωχών»

Ερωτηματικά για το «Ξενοδοχείο των Φτωχών»

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 | 21:00



Σε χαμηλά επίπεδα κινείται ο υδράργυρος στην Αθήνα, σε χαμηλά επίπεδα και τα αντανακλαστικά του πρώτου δήμου της χώρας, αφού το «Ξενοδοχείο των Φτωχών» που είχε εγκαινιάσει ο προκάτοχος του Γιώργου Καμίνη παραμένει κλειστό κι ενώ θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες αστέγους της πόλης - τουλάχιστον μέχρι να περάσει το βαρύ κύμα του ψύχους που έχει ενσκήψει στην πρωτεύουσα και σε ολόκληρη τη χώρα.
Με τη θερμοκρασία να κινείται, ειδικά τις βραδινές ώρες, κάτω του μηδενός, οι άστεγοι της πόλης προσπαθούν να προστατευθούν από το δριμύ ψύχος. Προσπάθειες γίνονται για την εξεύρεση λύσης και χώρων στέγασης, ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα στους δρόμους της πρωτεύουσας, όμως το «Ξενοδοχείο των Φτωχών» δεν έχει ανοίξει ακόμη τις πύλες του για τους άμεσα ενδιαφερόμενους.
Το κτήριο των 60 κλινών στον αριθμό 221 της Πατησίων εγκαινίασε το Σεπτέμβριο του 2010 ο τότε δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης με σκοπό να φιλοξενηθούν σε αυτό άποροι ηλικιωμένοι. Το οίκημα αποτελεί κληροδότημα της Κωνσταντινουπολίτισσας Λένας Παντελίδου και από τα εγκαίνιά του μέχρι σήμερα έχει λειτουργήσει μόνο λίγες ημέρες το περυσινό καλοκαίρι. Στο κτήριο συνεχίζονται οι εργασίες και μάλιστα πριν λίγους μήνες ομάδα πολιτών επεχείρησε να το καταλάβει, με τα ΜΑΤ να αποτρέπουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Γιώργος Αποστολόπουλος, πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, σημειώνει ότι, αν και τα εγκαίνια έχουν γίνει από το 2010, το κτήριο δεν έχει παραληφθεί επισήμως, αφού «δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες από τους εργολάβους».
Προς το παρόν, μια κάποια λύση για τους αστέγους εν μέσω της βαρυχειμωνιάς δείχνει να είναι η διάθεση από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ έπειτα από εισήγηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενός θερμαινόμενου χώρου στο κεντρικό στάδιο σε πολίτες που είναι σε άμεση ανάγκη στέγης και τροφής. Η αίθουσα άνοιξε το απόγευμα της Τετάρτης και θα παραμείνει ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια του κύματος κακοκαιρίας.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger