Υλικά...
Για το κοτόπουλο: ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 3 κουταλιές σούπας ξίδι από μήλο, 2 κουταλιές σούπας μέλι θυμαρίσιο, 1 κουταλάκι γλυκού κόκκους μπαχάρι φρεσκοτριμμένους, 1 κουταλιά σούπας τζίντζερ φρέσκο, ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο, 1 ½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο, ή 1 κουταλάκι γλυκού ξερό, 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο, ½ πιπεριά καυτερή φρέσκια, δίχως τα σπόρια, λιωμένη, ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα τριμμένη, ¼ κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο, 4 πόδια κοτόπουλο ολόκληρο, 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Για τις γλυκοπατάτες: Ηλιέλαιο, 2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο, 2 κουταλιές σούπας μέλι, 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι φρεσκοστυμμένο, ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα τριμμένη, 1 κιλό γλυκοπατάτες ξεφλουδισμένες κομμένες σε ροδέλες ½ εκ., τσάτνεϊ μάνγκο ή μουστάρδα για να σερβίρετε μαζί.
Εκτέλεση…
Το κοτόπουλο: Σε μπλέντερ βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο, και δουλέψτε να γίνουν πολτός. Σε πλαστική σακούλα που σφραγίζει, βάλτε το κοτόπουλο στον πολτό, να πάει παντού. Αφήστε το να μαριναριστεί 8 ώρες στο ψυγείο, γυρίζοντας πότε-πότε τα κομμάτια. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C. Σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο βάλτε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και αλείψτε τα κομμάτια με λάδι. ψήστε 45’, μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας. Οι γλυκοπατάτες: Με ηλιέλαιο, λαδώστε πυρίμαχο ταψί. Σε γαβάθα χτυπήστε με το σύρμα βούτυρο, μέλι, λεμόνι, και κανέλα. Βάλτε στη γαβάθα τις πατάτες και το μείγμα και ανακατώστε να αλειφτούν. Απλώστε τες στο λαδωμένο ταψί, βάλτε αλάτι και πιπέρι και ψήστε στο φούρνο 20’. Αν έχετε φούρνο με αέρα, βάλτε μαζί και τα δυο ταψιά, αλλάζοντας τα θέση βάζοντας το επάνω, κάτω μια φορά. Στο τέλος όταν πατάτες και κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμα, τοποθετήστε τα πόδια πάνω από τις πατάτες, περιχύστε με το ζωμό ψησίματος και αφήστε 10-12’ στο φούρνο. Σερβίρετε αμέσως, μαζί με τσάτνεϊ ή μουστάρδα αν θέλετε.