ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Βουλγαρία: Νεκροί από πλημμύρες στα σύνορα με την Ελλάδα

Βουλγαρία: Νεκροί από πλημμύρες στα σύνορα με την Ελλάδα

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 | 21:20



Τουλάχιστον 6 άνθρωποι πνίγηκαν και 10 αγνοούνται στο χωριό Μπίσερ της ΝΑ Βουλγαρίας, που πλημμύρισε το πρωί, όταν έσπασε το φράγμα της τεχνητής λίμνης Ιβάνοβο. Το χωριό, με πληθυσμό 800 κατοίκους, δέχθηκε ένα πελώριο κύμα νερού, όταν ο ποταμός Μπίσερνα, παραπόταμος του Έβρου, ξεχείλισε, μετατρέποντας το μεγαλύτερο μέρος του χωριού σε μια λίμνη με θολά νερά.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία των αρμόδιων υπηρεσιών της βουλγαρικής κρατικής μηχανής, που με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων της πολεμικής αεροπορίας, ειδικά συνεργεία με βάρκες, δύτες και άλλο εξοπλισμό, προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους. Προς το παρόν έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 40 άνθρωποι ενώ 18 κάτοικοι του χωριού μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με κρυοπαγήματα και άλλα προβλήματα υγείας.



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί και διάφοροι δήμοι στις περιφέρειες της Κεντρικής Ροδόπης Σμόλιαν και Κίρτζαλι, όπου οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει τοπικές πλημμύρες, κατολισθήσεις και σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα να αποκλειστούν πολλά ορεινά χωριά της βουλγαρικής Ροδόπης.

Με εντολή του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στο Μπίσερ, επικεφαλής υπουργικού κλιμακίου, έχει τεθεί σε λειτουργία το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης πλημμυρών στις τρεις προαναφερόμενες περιφέρειες, όπως και στην περιφέρεια της Στάρα Ζαγορά στην ανατολική Βουλγαρία.



Στο μεταξύ, άλλα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Βουλγαρία εξαιτίας της κακοκαιρίας, μετά την κατάρρευση γέφυρας στο χωριό Ματζάροβο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της χώρας ,- το οποίο είχε προειδοποιήσει από εχθές για των κίνδυνων πλημμυρών στην περιοχή - έως την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται νέο κύμα πολικού κρύου, με την προβλεπόμενη πτώση του υδράργυρου έως και στους είκοσι βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν.

real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger