ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » Τα σπάνια σερί νικών στην Ευρώπη

Τα σπάνια σερί νικών στην Ευρώπη

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 | 21:30



Αποτελεί ένα κλαμπ όπου όσο περνά ο καιρός τα μέλη του μειώνονται. Πλέον αριθμεί μόλις επτά τα οποία έχουν πετύχει το απόλυτο των νικών στην έδρα τους. Βέβαια για τον κάθε σύλλογο υπάρχει και διαφορετικός βαθμός δυσκολίας διότι όπως και να το κάνουμε άλλο είναι το σερί της Μάντσεστερ Σίτι στην Πρέμιερ Λιγκ και άλλο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία.

Έχοντας ξεπεράσει το μισό της σεζόν είναι ευκαιρία να δούμε ποιες ομάδες διατηρούν το απόλυτο και ποιες από αυτές θα πάνε μακρύτερα έως το φινάλε.

Όπως προαναφέραμε το επίτευγμα της Μάντσεστερ Σίτι είναι το δυσκολότερο καθώς οι "πολίτες" μετρούν μια ντουζίνα αγώνων στους οποίους έχουν μόνο νίκες. Το ρεκόρ στην Αγγλία, σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας το έχει η Σάντερλαντ από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα όταν σε πρωτάθλημα 14 ομάδων είχε το απόλυτο, δηλαδή 13 νίκες. Με δύο ακόμη η Σίτι φτιάχνει νέο ρεκόρ στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Την αμέσως καλύτερη επίδοση έχουν να επιδείξουν η Μπενφίκα και ο Παναθηναϊκός. Αμφότεροι οι ιστορικοί σύλλογοι μετρούν από εννέα συνεχόμενες νίκες στις έδρες τους. Και οι δύο προπορεύονται στην κατάταξη τόσο του Πορτογαλικού όσο και του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Κορυφαία ομάδα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στη Σερβία η Παρτιζάν που βρίσκεται στην κορυφή μετρώντας μέχρι τώρα οκτώ τρίποντα στο γήπεδό της. Παρόμοια επίδοση για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία αλλά και τη Λέφσκι Σόφιας στη Βουλγαρία. Χώρα που είναι η μοναδική με δύο συλλόγους στο κλαμπ. Η έτερη είναι η Λοκομοτίφ που μετρά επτά νικηφόρα ματς στο Πλόντβιβ.

Αντίστοιχη επίδοση εκτός έδρας υφίσταται για έναν και μόνο σύλλογο. Την Σπάρτα Πράγας, πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα της Τσεχίας η οποία μετρά εννέα σερί νίκες μακριά από το γήπεδό της.

ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger