Υλικά...
400 γρ. ζύμη για ζυμαρικά, 1 φλιτζάνι τριμμένο κατσικίσιο τυρί, 4 λιαστές ντομάτες, 2 ώριμες ντομάτες, 1 μεγάλη φλάσκα μελιτζάνα, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο, 1 κουταλάκι γλυκού ξερός βασιλικός, 100 γρ. πεκορίνο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση…
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ξεφλουδίζετε και ξεσποριάζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Βάζετε στο πολυμίξερ 3 κουταλιές από τις ντομάτες, το κατσικίσιο τυρί, τις λιαστές ντομάτες, 5-6 κουταλιές τριμμένο πεκορίνο και ένα κουταλάκι βασιλικό. Πολτοποιείτε το μείγμα και προσθέτετε λίγο αλάτι, αν χρειάζεται. Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτά φύλλα, και με ένα κουπ πατ κόβετε δίσκους με διάμετρο περίπου 4 εκ. Βάζετε ένα κουταλάκι γέμιση, αλείφετε γύρω-γύρω με νερό, σκεπάζετε με ένα δίσκο ζύμης και πατάτε με τα δάχτυλα για να κολλήσουν οι άκρες της ζύμης. Συνεχίζετε εμ την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση. Βάζετε τα ραβιόλια σε αντικολλητικό χαρτί, προσέχοντας να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Κόβετε τη μελιτζάνα σε φέτες και στη συνέχεια σε λεπτές λωρίδες. Σοτάρετε με το σκόρδο και του φλιτζανιού ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, αλατίζετε και προσθέτετε τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες ντομάτες και το βασιλικό. Αφήνετε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. βράζετε αρκετό νερό με λίγο αλάτι και βράζετε τα ραβιόλια για 3-4’ ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Τα βγάζετε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα, τα στραγγίζετε και τα βάζετε στα πιάτα. Μοιράζετε τη σάλτσα και σερβίρετε με τριμμένο πεκορίνο ή κομμένο σε φλούδες.