ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κεφτεδάκια ψαριού με σάλτσα λιαστής ντομάτας

Κεφτεδάκια ψαριού με σάλτσα λιαστής ντομάτας

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 | 20:10


Υλικά...
600 γρ. φιλέτο ψαριού (μπακαλιάρος, πέρκα ή τόνος), 1 ξερό κρεμμύδι, ½ ματσάκι μαϊντανός, 2 ασπράδια, 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα. Για τη σάλτσα: 250 γρ. ντοματίνια, 1 ξερό κρεμμύδι, 10 λιαστές ντομάτες, 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι, 1 κουταλιά σούπας κάππαρη, 5-6 μαύρες ελιές, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, φρέσκος βασιλικός για το σερβίρισμα. 



Εκτέλεση... 
Ξεψαχνίζετε το φιλέτο του ψαριού ή το κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Τρίβετε το ψωμί και ψιλοκόβετε το μαϊντανό. Βάζετε σε ένα μπολ το φιλέτο του ψαριού, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα ασπράδια, το ψωμί και λίγο αλάτι. Ζυμώνετε το μείγμα και αν είναι πολύ υγρό, προσθέτετε λίγη γαλέτα. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο γι 3-4 ώρες σκεπασμένο με μεμβράνη. Πλάθετε τους κεφτέδες, τους περνάτε από αλεύρι και τους τηγανίζετε σε αρκετό ηλιέλαιο. Για τη σάλτσα: Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, κόβετε τα ντοματίνια σε τέταρτα και ψιλοκόβετε τις λιαστές ντομάτες. Βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβετε. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, προσθέτετε τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, το κουκουνάρι και τις ελιές. Αλατίζετε και βράζετε τη σάλτσα για 10’. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger