ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Προβλήματα στην τροφοδοσία της Ευρώπης με φυσικό αέριο

Προβλήματα στην τροφοδοσία της Ευρώπης με φυσικό αέριο

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 | 09:50



Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου που ζητεί η δυτική Ευρώπη, εξαιτίας του κύματος ψύχους. Αυτή η αναγγελία προκάλεσε ιδιαίτερο προβληματισμό στις δυτικές και βορειοευρωπαϊκές χώρες που αποτελούν τους κύριους προμηθευτές ρωσικού φυσικού αερίου και αυτή την περίοδο μαστίζονται εξίσου από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

«Η Gazprom δεν μπορεί προς το παρόν να ικανοποιήσει το αίτημα των εταίρων μας στη δυτική Ευρώπη για παροχή επιπλέον ποσοτήτων αερίου», δήλωσε στη διάρκεια μιας συνάντησης με τον πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο διευθυντής της Gazprom Κρουγκλόφ δήλωσε ωστόσο ότι οι ποσότητες που προβλέπουν τα τρέχοντα συμβόλαια θα τηρηθούν. «Όσον αφορά τις παραγγελίες από το απώτερο εξωτερικό (δηλ. τις χώρες που δεν ανήκουν στην πρώην ΕΣΣΔ), ικανοποιούνται σύμφωνα με τα τρέχοντα συμβόλαια", πρόσθεσε.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αυτές τις ημέρες υπάρχει μια μείωση κατά 10% των παραδόσεων αυτών, αλλά η εταιρία διαβεβαίωσε πως οι ποσότητες που παραδόθηκαν επανήλθαν σε κανονικά επίπεδα. Από την πλευρά του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στην Gazprom να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις από τη στιγμή που θα καλυφθούν οι ανάγκες στο εσωτερικό της Ρωσίας.

«Σας ζητώ να καταβάλετε κάθε προσπάθεια να ικανοποιήσετε τις ανάγκες των ξένων εταίρων μας, έχοντας κατά νου πως ο κύριος σκοπός των ενεργειακών εταιριών, ιδιαίτερα της Gazprom, είναι να ανταποκρίνονται στις εσωτερικές ανάγκες της Ρωσίας», είπε.
real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger