ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τάρτα αμυγδάλου

Τάρτα αμυγδάλου

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 | 22:10


Υλικά...
Για τη ζύμη: 100 γρ. βούτυρο θερμοκρασίας δωματίου, 150 γρ. αλεύρι, 1 αβγό. Για τη γέμιση: 450 γρ. αμύγδαλο λευκό σκόνη, 50 γρ. πικραμύγδαλο σκόνη, 500 γρ. ζάχαρη άχνη, 6 αβγά, ½ ξύσμα λεμονιού, 100 γρ. κονιάκ. 





Εκτέλεση… 
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και το αβγό. Ζυμώνουμε καλά και ρίχνουμε ελάχιστο νερό, όσο χρειάζεται για να σχηματιστεί ζύμη. Η ζύμη να είναι αρκετά σφιχτή και να μην κολλάει στα δάχτυλα. Την αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη και το ξύσμα. Ανακατεύουμε σταδιακά ρίχνουμε ένα-ένα τα  αβγά. Αφήνουμε για λίγη ώρα να μείνει. Πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σ’ ένα πολύ λεπτό φύλλο και την απλώνουμε μέσα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Γεμίζουμε το εσωτερικό της φόρμας με τη γέμιση. Καθαρίζουμε την περιφέρεια από τη ζύμη, ψήνουμε για μια ώρα στους 150˚C μέχρι να ψηθεί καλά. Αφήνουμε να κρυώσει.


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger