ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Γαλέτες πατάτα με μανιτάρια πλευρώτους

Γαλέτες πατάτα με μανιτάρια πλευρώτους

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 | 22:20


Υλικά...
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο και λιωμένο βούτυρο, ανακατωμένα, 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ξεπλυμένα και κομμένα σε λουρίδες, 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 ½ κιλό μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στο μαντολίνο σε λεπτές ροδέλες, 1 κουταλιά σούπας θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 





Εκτέλεση… 
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλτε 3 κουταλιές από το μείγμα βούτυρο-λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια και το σκόρδο, μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν, για 8-10’. Αφήστε να κρυώσουν. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230C. Με πινέλο αλείψτε 2 ταψιά με διάμετρο 30 εκ. και βάθος 5 εκ. περίπου με το βούτυρο-λάδι. στρώστε τα ταψιά με λαδόχαρτο και αλείψτε το με μπόλικο βούτυρο. Σε γαβάθα ανακατώστε το υπόλοιπο βούτυρο-λάδι με τις πατάτες και το θυμάρι, βάλτε αλάτι και μπόλικο πιπέρι και ανακατώστε καλά. Σε κάθε ταψί βάλτε μια σφιχτή στρώση πατάτες, να καβαλάει ελαφρά η μια φέτα την άλλη. Βάλτε άλλη μια στρώση πατάτες και πάνω αδειάστε τα μισά μανιτάρια σε κάθε ταψί και βάλτε από πάνω σε μια στρώση τις υπόλοιπες πατάτες, μοιράζοντάς τες ισομερώς στα ταψιά. Περιχύστε με το βούτυρο-λάδι που περίσσεψε. Ψήστε μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και να ξεροψηθούν από πάνω, για  περίπου 45’. Ο πάτος πρέπει να είναι επίσης ξεροψημένος. Ελέγξτε σηκώνοντας το λαδόχαρτο. Αν χρειάζεται, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε και άλλο. Αναποδογυρίστε τα ταψιά σε πιατέλες, αφαιρέστε το λαδόχαρτο και κόψτε σε σφήνες για να σερβίρετε, στολίζοντας με κλωνάρια θυμάρι. Μπορείτε και να ψήσετε το φαγητό 6 ώρες πριν από το σερβίρισμα και να το ζεστάνετε στους 180C για 15’. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger