ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νέα συνάντηση Κουτρουμάνη - τρόικας

Νέα συνάντηση Κουτρουμάνη - τρόικας

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 | 09:15



Με τους εκπροσώπους των δανειστών συναντάται σήμερα το πρωί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι απαιτήσεις της τρόικας για τους μισθούς και τα εργασιακά συζητήθηκαν και κατά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης θα μεταφέρει κατά τη συνάντηση τις θέσεις της ελληνικής πλευράς, για διατήρηση του 13ου, του 14ου και του κατώτατου μισθού, όπως έχουν εκφραστεί από τους κοινωνικούς εταίρους και τα πολιτικά κόμματα.
Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν επαφές της γενικής γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννας Στρατινάκη και στελεχών του υπουργείου με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας. Στις συναντήσεις δόθηκαν από την πλευρά του υπουργείου στοιχεία για τις προβλέψεις της εξέλιξης του κόστους εργασίας έως το 2015. Το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει ότι το μέτρο της μείωσης κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα στην ανταγωνιστικότητα με τις μειώσεις που ζητά η τρόικα, χωρίς τις αρνητικές συνέπειες στα φορολογικά έσοδα και τις εισφορές.
Το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης πάντως περιλαμβάνει και θέματα που επιδρούν στο ύψος του μέσου μισθού και στα οποία υπάρχουν αποκλίνουσες απόψεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Επίσης, σημειώνεται ότι την Τετάρτη συνεχίζεται ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger