ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ζητούν άμεση συμφωνία για κούρεμα και νέο μνημόνιο

Ζητούν άμεση συμφωνία για κούρεμα και νέο μνημόνιο

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 | 09:20



Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ζήτησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να έχει ολοκληρωθεί το κούρεμα του χρέους αλλά και η νέα δανειακή σύμβαση, όπως ανακοίνωσε μετά το τέλος της έκτακτης Συνόδου Κορυφής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ζήτησε από τους Υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της συμφωνίας με τις τράπεζες για το κούρεμα αλλά και για την υιοθέτηση του νέου προγράμματος δανείων 130 δισ. ευρώ, ώστε να ξεκινήσει το λεγόμενο PSI μέχρι το μέσον Φεβρουαρίου.
Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ζήτησε από τα ελληνικά κόμματα να δεσμευθούν με έναν τελείως ξεκάθαρο τρόπο στο νέο πρόγραμμα, με στόχο την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας.
Για το θέμα του διορισμού ειδικού Επιτρόπου για την Ελλάδα που προωθούσαν διάφορα κέντρα στη Γερμανία, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είπε ότι «δεν τίθεται θέμα κηδεμονίας της Ελλάδας». Και πρόσθεσε πως αυτό θα ήταν παράλογο και αντιδημοκρατικό και δεν το συμμερίζεται και η Γερμανίδα καγκελάριος.
Η Άγκελα Μέρκελ έθεσε το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και την ανάγκη επιτήρησης για την επίτευξη των στόχων. Η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε λόγο για αποτυχία της Ελλάδας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Ζήτησε περισσότερη δράση από την ελληνική κυβέρνηση και μεγαλύτερη συνεισφορά από τον ιδιωτικό τομέα στο κούρεμα.
Βρετανία και Τσεχία αρνήθηκαν να προσυπογράψουν το Δημοσιονομικό Σύμφωνο κι έτσι θα προχωρήσουν στη δημοσιονομική ολοκλήρωση και το φρένο χρέους που προβλέπει το Σύμφωνο μόνον οι 25.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger