ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κοτοπουλάκια με μπράντι

Κοτοπουλάκια με μπράντι

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 | 22:00


Υλικά...
25 γρ. βούτυρο, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 100 γρ. τρίμματα φρέσκου ψωμιού, 25 γρ. ντοματούλες λιαστές σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες, 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος, 4 κοτοπουλάκια, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 6 κουταλιές μπράντι, 1 κουταλιά μουστάρδα, 450 γρ. ζεστός ζωμός κοτόπουλο, 3 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουερ. 




Εκτέλεση… 
Ζεσταίνετε 15 γρ. από το βούτυρο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τηγανίζετε για 4-5’. Αδειάζετε σε μπολ με τα τρίμματα, τις ντοματούλες και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Ξεπλένετε και στεγνώνετε καλά τα κοτοπουλάκια. Μοιράζετε τη γέμιση στο άνοιγμα του λαιμού και στερεώνετε με οδοντογλυφίδες. Δένετε με σπάγκο τα μπουτάκια και τις φτερούγες, για να διατηρήσουν το σχήμα τους. Ζεσταίνετε το λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο σε τηγάνι και τηγανίζετε τα κοτοπουλάκια ένα-ένα να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές, για 4-5΄. Βάζετε σε ταψάκι. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200’ για 40-45’. Βγάζετε από το ταψί και τα διατηρείτε ζεστά. Ρίχνετε στους χυμούς του ταψιού το μπράντι και ανακατεύετε. Αδειάζετε σε κατσαρολάκι και βράζετε για 2’. Προσθέτετε τη μουστάρδα και τον ζωμό και αφήνετε να βράσουν. Διαλύετε το κορν φλάουερ σε 2 κουταλιές κρύο νερό και αδειάζετε στη σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 2-3’. Περιχύνετε τα κοτόπουλα με τη σάλτσα, γαρνίρετε με μπρόκολο και καρότα αχνιστά και σερβίρετε. 

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger