ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » «Πράσινο φως» για «Εταιρεία Υδρογονανθράκων»

«Πράσινο φως» για «Εταιρεία Υδρογονανθράκων»

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 | 22:10



Την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας πήρε η δημιουργία «Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων», τα μέλη της οποίας αναμένεται να «πιάσουν δουλειά» σε περίπου δύο μήνες.

Ο νέος φορέας θα είναι επιφορτισμένος με την παρακολούθηση των διαγωνισμών και των προσφορών που γίνονται σχετικά με τις έρευνες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα και η αρχή θα γίνει σε Ιόνιο και Κρήτη.
Εν τω μεταξύ ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, σε πρόσφατες επαφές του στην Κύπρο, εξέτασε τις κοινές πρωτοβουλίες των δύο χωρών στο ζήτημα των ερευνών και της αξιοποίησης των Υδρογονανθράκων στην ΝΑ Μεσόγειο.
Κατά τη συνάντησή του με την υπουργό Εμπορίου της Κύπρου, Έμφαση δόθηκε στις προοπτικές που διανοίγονται για την γεωπολιτική αναβάθμιση Αθήνας και Λευκωσίας στο πλαίσιο της ενεργειακής ασφάλειας της Ε.Ε, με δεδομένο ότι τα αποδεδειγμένα κοιτάσματα της Κύπρου και τα αναμενόμενα κοιτάσματα της Ελλάδας υλοποιούν τους βασικούς ενεργειακούς πυλώνες της Ευρώπης, για διαφοροποίηση των πηγών και οδεύσεων τροφοδοσίας με Φυσικό Αέριο.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger