Υλικά...
Τα κεφάλια από 1 κιλό γαρίδες, 1 ξερό κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 καρότο, 1 κολοκυθάκι, 2 κλωνάρια σέλερι, 2 ντομάτες τριμμένες, κοτσανάκια από μισό ματσάκι μαϊντανό, 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, ¼ φλιτζανιού μπράντι, 1 λίτρο ζεστό νερό, 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση…
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά. Τα σοτάρετε με τα κεφάλια από τις γαρίδες και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά. Σβήνετε με το μπράντι, προσθέτετε τα κοτσανάκια του μαϊντανού και μετά από λίγα λεπτά προσθέτετε το νερό, τις τριμμένες ντομάτες και αλατίζετε. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 25’. Πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ ή στην κατσαρόλα με τη ράβδο του μουλτιπράκτικ και την περνάτε από το σουρωτήρι. Ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. σερβίρετε προαιρετικά με τα σώματα από τις γαρίδες ελαφρά σοταρισμένα.