ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νέες συγχωνεύσεις σχολείων με το νέο έτος

Νέες συγχωνεύσεις σχολείων με το νέο έτος

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 | 16:00

Νέες συγχωνεύσεις σχολείων με το νέο έτος
Ο «Καλλικράτης» της εκπαίδευσης δεν έχει τελειώσει ακόμη. Το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει νέες αλλαγές με συγχωνεύσεις...  
καταργήσεις, υποβιβασμούς και προαγωγές στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2012-2013.








Προχθές η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου έστειλε σχετικό έγγραφο προς όλους τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης ζητώντας τους να καταθέσουν τις σχετικές προτάσεις τους το αργότερο μέχρι 10 Φεβρουαρίου, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.










Η υφυπουργός τούς ζητεί να υποβάλουν τις προτάσεις αυτές στα αρμόδια Δημοτικά Συμβούλια και αφού αυτά γνωμοδοτήσουν, να διαβιβάσουν τις γνωμοδοτήσεις στο υπουργείο Παιδείας και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις.










Μαζί με τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα αποσταλούν βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τις λειτουργικές ανάγκες των προτεινόμενων προς ίδρυση σχολείων που θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων δήμων.










Τα κριτήρια συγχώνευσης είναι οι κτιριακές υποδομές-εγκαταστάσεις και οι δυνατότητες ανάπτυξης αιθουσών διδασκαλίας, βιβλιοθήκης και λοιπών βοηθητικών χώρων και εξοπλισμού στο σχολείο.






Πηγή: imerisia.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger