Υλικά...
2 σκελίδες σκόρδο, 4 κουταλιές σούπας κάππαρη, στραγγισμένη, 3 κουταλιές σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι, ή περισσότερο, 4 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 2/3 φλιτζανιού τυρί cottage, 2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα λεμόνι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2-3 κουταλιές σούπας λευκό κρασί, ή νερό, 2 ½ φλιτζάνια βρασμένο κοτόπουλο μπούτι ή στήθος, κομμένο σε μικρά κομμάτια, 1 φλιτζάνι ραντίκιο ή κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο, 1 μικρό φινόκιο (μαραθόριζα) κομμένο στη μέση κατά μήκος και σε λεπτά φετάκια, αλάτι, 4-5 μεγάλα φύλλα μαρούλι, για το σερβίρισμα, 1 κουταλιά σούπας ροζ πιπέρι, χοντροκοπανισμένο, 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, 4-5 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο.
Εκτέλεση…
Πρώτα βράζουμε το κοτόπουλο και κατόπιν το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στο μπλέντερ βάλτε το σκόρδο, 3 κουταλιές κάππαρη και το λεμόνι και ανοιγοκλείστε 1-3 φορές το μοτέρ να τα λιώσετε. Αφήστε να μείνουν 1-2 ώρες αν έχετε χρόνο, για να γλυκάνει το σκόρδο. Όταν είναι να σερβίρετε το κοτόπουλο, προσθέστε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το τυρί, το ξύσμα και μπόλικο πιπέρι. δουλέψτε το μείγμα να πάρετε κρεμώδη πιπέρι. δουλέψτε το μείγμα να πάρετε κρεμώδη σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέστε 1-2 κουταλιές κρασί ή νερό. Σε γαβάθα ανακατώστε το κοτόπουλο με τα σαλατικά, περιχύστε με τη σάλτσα, ανακατώστε και δοκιμάστε για να διορθώσετε τη γεύση. Αν χρειάζεται βάλτε αλάτι η κάππαρη είναι συνήθως αρκετά αλμυρή. Σερβίρετε μέσα σε μεγάλα φύλλα μαρούλι, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη κάππαρη, το ροζ πιπέρι, το μαϊντανό και το δυόσμο αν θέλετε.