Υλικά...
225 γρ. βούτυρο, 225 γρ. ζάχαρη άχνη, 230 γρ. αλεύρι μαλακό, 4 αβγά, 1 κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ, μια πρέζα αλάτι, 1 φλιτζάνι χυμό τζίντζερ, 2 ροδέλες ανανά σε κομματάκια.
Εκτέλεση…
Βγάζουμε το βούτυρο από νωρίς και μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι στο μίξερ με το φτερό. Τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν ενώ παράλληλα ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά. Μόλις τα ρίξουμε όλα, προσθέτουμε τα κομματάκια ανανά και το χυμό τζίντζερ με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέκιν πάουντερ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέϊκ και τη γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι τα 2/3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C για 35’ περίπου.