ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Χοιρινό με βερίκοκα

Χοιρινό με βερίκοκα

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 | 21:00


Υλικά...
3 ολόκληρα κομμάτια ψαρονέφρι, 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί, 3 κουταλιές σούπας μηλόξιδο, 1 κουταλιά σούπας μέλι, 1 φλιτζάνι ζωμός κρέατος, ½ φλιτζάνι τσαγιού χυμός πορτοκάλι, ½ κουταλάκι θυμάρι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 12 ξερά βερίκοκα χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένα, 200 γρ. κασέρι κομμένο σε κύβους. 




Πηγή φωτο: foodjunkie.eu

Εκτέλεση… 
Πλένετε και στεγνώνετε το ψαρονέφρι. Κάνετε κατά μήκος μια βαθιά μαχαιριά σε κάθε ψαρονέφρι, ξεκινώντας από τη φαρδιά πλευρά προς τη λεπτότερη χωρίς να φτάσετε στο τέλος. Με το δάχτυλό σας, προσπαθείτε να κάνετε πιο φαρδύ το τυφλό τούνελ που ανοίξατε. Αναμιγνύετε σε μπολ τα ψιλοκομμένα βερίκοκα με το κασέρι και αρχίζετε να γεμίζετε τα ψαρονέφρια. Στο τέλος τα στερεώνετε με οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξουν. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα ψαρονέφρια για να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε δυνατά για 1’. Προσθέτετε το ζωμό, το μέλι, το μηλόξιδο, το χυμό πορτοκαλιού, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. 



Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger