Υλικά...
12 μενταγιόν από foie gras cru βάρους 80 γρ. το ένα, 300 γρ. ψημένες πιπεριές Φλωρίνης σε άλμη, 1 κουταλιά σούπας ξίδι μπαλσάμικο, 1 ½ κουταλιά σούπας καφέ ζάχαρη, 3 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο, ½ ποτήρι κρασιού μοσχάτο Λήμνου, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση…
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ξεπλύνετε καλά τις πιπεριές Φλωρίνης με κρύο νερό. Τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι βάζετε το μισό βούτυρο και ζεσταίνετε τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να λιώνει και να καραμελώνει. Ρίξτε μέσα τις πιπεριές Φλωρίνης και σοτάρετε τες κανονικά χωρίς να τις ροδίσετε. Σβήστε τες με το μοσχάτο Λήμνου και αφήστε να πάρουν βράση μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Ρίξτε μέσα το μπαλσάμικο αλατίστε απαλά και ρίξτε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. ψήνετε τα φουά γκρα σε τηγάνι με το υπόλοιπο ζεσταμένο φρέσκο βούτυρο σε δυνατή φωτιά για 40 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά. Σερβίρετε τα medallion μαζί με τη σάλτσα της κόκκινης πιπεριάς.