Υλικά...
400 ml σαμπάνια, 150 γρ. νερό. Για το σιρόπι: 200 γρ. ζάχαρη, 200 γρ, νερό.
Εκτέλεση…
Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά και βράζουμε για 2’. Αλλάζουμε σκεύος και αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο για 3-4 μέρες. Ανακατεύουμε το σιρόπι με τη σαμπάνια και τα νερό. Τοποθετούμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της. Αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν το σορμπέτο αρχίσει να παγώνει, το ανακατεύουμε με το σύρμα κάθε 20’, τουλάχιστον για 5-6 φορές. Έτσι παγώνει ομοιόμορφα. Σερβίρουμε σε ποτήρια σαμπάνιας.