ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μοσχαρίσιο φιλέτο με φουά γκρα και σάλτσα τριών πιπεριών

Μοσχαρίσιο φιλέτο με φουά γκρα και σάλτσα τριών πιπεριών

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 | 20:10


Υλικά...
4 μοσχαρίσια φιλέτα βάρους 200 γρ. το ένα, 4 φέτες bloc de foie gras, 3 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο, 1 φλιτζάνι του καφέ μπράντι, 1 κουταλάκι γλυκού κόκκους πράσινου πιπεριού, 1 κουταλάκι γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού, 1 κουταλάκι γλυκού κόκκους ροζ πιπεριού, 3 κουταλιές σούπας  κρέμα γάλακτος, ½ κουταλάκι γλυκού πικάντικη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι. 




Εκτέλεση… 
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το φρέσκο βούτυρο. Σοτάρετε καλά τα 4 φιλέτα μέχρι να θωρακιστούν και να σκουρύνουν. Πάρτε ένα ταψάκι και τοποθετήστε τα μέσα. Βάλτε τα στο φούρνο στους 200C να ψηθούν για 7’. Μέσα στο τηγάνι που σοτάρατε τα φιλέτα σοτάρετε τους κόκκους μαύρου, ροζ και πράσινου πιπεριού. Ρίχνετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε σβήνετε με το μπράντι και αφήνετε να πάρει βράση η σάλτσα. Τη δένετε μαζί με 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος. Τραβήξτε τα φιλέτα από το φούρνο και πάνω σε κάθε ένα τοποθετήστε ένα bloc de foie gras. Ξαναβάλτε τας το φούρνο για 2-3’ και σερβίρετέ τα στα πιάτα περιχυμένα με τη σάλτσα του τηγανιού. 



Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger