Υλικά...
300 γρ. μακρύκοκκο ρύζι, 2 σπόροι καρδάμωμο, μερικές σταγόνες λεμονιού, 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 3 αβγά ελαφρώς χτυπημένα, 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, 3 κλωνάρια μαϊντανός ψιλοκομμένος, 100 γρ. μανιτάρια λευκά σε φετούλες, 2 πράσα σε ροδέλες, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, 2 σκελίδες σκόρδου πολύ ψιλοκομμένες, 100 γρ. φρέσκος ή κατεψυγμένος αρακάς, 2 κουταλάκια γλυκού τζίντζερ σε σκόνη ή φρεσκοτριμμένο, 200 γρ. μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια, 1 κουταλιά σούπας σόγια σος, λίγες σταγόνες σησαμέλαιο για το άρωμα, φρέσκα κλωναράκια μαϊντανό για το γαρνίρισμα ή κόλιανδρο.
Εκτέλεση…
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά με λίγο πιπεράκι, αλατάκι και το μαϊντανό. Γυρίζουμε την ομελέτα και από τις δυο πλευρές και μόλις κρυώσει, την κόβουμε σε στενές λωρίδες. Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι, το οποίο προηγουμένως έχουμε πλύνει καλά, με 2-3 σταγόνες λεμονιού και 2 καρδάμωμα. Το στραγγίζουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε υπομονετικά τα λαχανικά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαραθούν, χωρίς όμως να διαλυθούν. Το φαγητό μας θα γίνει νοστιμότερο αν κρατάνε λίγο και διατηρήσουν ζωντανό το χρώμα τους. Μόλις ψηθούν ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 10’, μέχρι να ξανθύνει ελαφρά. Σ’ αυτή τη φάση, αν θέλουμε πιο εξωτικό αποτέλεσμα, ρίχνουμε την κουταλιά σόγια σος. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με τις λωρίδες της ομελέτας και το μαϊντανό.