Υλικά...
4 κιλά παϊδάκια ή 2 ½ -3 κιλά αρνίσιο μπούτι, κομμένο σε μπριζόλες ή χοιρινό τυλιγμένο σε ρολό, μαρινάδα, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί, 4-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές σούπας ξερό θυμάρι και μερικά κλωνάρια φρέσκο, μια καλή πρέζα γερή κόκκινη καυτερή πιπεριά (μπούκοβο). Για το ψήσιμο: αλάτι, κλωνάρια βασιλικό για στόλισμα, 2-3 λεμόνια κομμένα στα 4.
Εκτέλεση…
Πλύντε καλά και στεγνώστε το κρέας με χάρτινη πετσέτα. Σε γαβάθα ανακατώστε όλα τα υλικά της μαρινάδας και αλείψτε με πινέλο το κρέας από όλες τις μεριές. Σκεπάστε και διατηρήστε στο ψυγείο για μια νύχτα αλλά βγάλτε το κρέας τουλάχιστον 1 ώρα προτού να το ψήσετε, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στραγγίστε τα κομμάτια από τη μαρινάδα, αλατίστε τα και ψήστε ανάλογα με το γούστο σας, αν θέλετε μαζί με κλωνάρια θυμάρι για να πάρει άρωμα το κρέας. Σερβίρετε παρουσιάζοντας τη μαρινάδα σαν σάλτσα, μαζί με λεμόνι και ίσως κλωνάρια βασιλικού. Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε τη γεύση με μια από τις σάλτσες που σας προτείνω.