Υλικά...
350 γρ. φασόλια κόκκινα, 8 πατατούλες μικρές σαν καρύδια, 1 φλιτζάνι τσαγιού μικρά καρότα, ½ σελινόριζα, 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 1 κρασοπότηρο λάδι, 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού.
Εκτέλεση...
Έχουμε μουλιάσει τα φασόλια σε νερό αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα. Τα πλένουμε με δροσερό νερό και τα βάζουμε να βράσουν. Ύστερα από ½ ώρα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Όταν κοντεύουνε να μαλακώσουν εντελώς, προσθέτουμε τα λαχανικά, το λάδι, το ξύσμα, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί να είναι μελάτο μεν, αλλά όχι πολύ νερουλό. Από τη στιγμή που θα ρίξετε τα λαχανικά στην κατσαρόλα, χρειάζεται γύρω στα 20’ μαγείρεμα. Βέβαια ο χρόνος εξαρτάται από την τρυφερότητα των ίδιων των υλικών. Για να δοκιμάσουμε το βράσιμο, τσιμπάμε τα λαχανικά με οδοντογλυφίδα για να μη διαλυθούν. Δοκιμάζουμε το αλάτι και αφήνουμε γύρω στη μια ώρα να μελώσει πριν σερβίρουμε.