ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Λάχανο βουτύρου

Λάχανο βουτύρου

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 | 20:40


Υλικά...
1 μέτριο λάχανο, ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη, 4-5 κουταλιές σούπας ξίδι, αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό, ελάχιστη πάπρικα (κόκκινο γλυκό πιπέρι). 








Πηγή φωτο: forum.greeklug.gr

Εκτέλεση… 
Αφαιρείτε τα σκληρά κοτσάνια και τα χαλασμένα φύλλα από το λάχανο και το κόβετε σε 6 ή 8 φέτες. Το βυθίζετε σε νερό που βράζει. Σε 3’ το στραγγίζετε και το βάζετε στη χύτρα. Προσθέτετε το βούτυρο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι, το νερό και την πάπρικα. Το ανακατεύετε σκεπάζετε τη χύτρα και αφήνετε να σιγοψηθεί επί 30’, από τη στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας. Αποσύρετε τη χύτρα από τη φωτιά και σε 10’, την ανοίγετε. Βράζετε το λάχανο μερικά λεπτά με ανοιχτή τη χύτρα για να μείνει μόνο με το βούτυρο. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger