Υλικά...
100 γρ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους, 200 γρ. κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο, 100 γρ. κολοκύθια, 200 γρ. φινόκιο ψιλοκομμένο, 200 γρ. πράσα ψιλοκομμένα, 2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες, 200 γρ. φρέσκο γάλα, 2 λίτρα ζωμός ψαριού ή ζωμός λαχανικών, 100 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι, 30-40 γρ. μελάνι από σουπιές, χυμός από ένα λεμόνι.
Εκτέλεση…
Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το φινόκιο, το πράσο και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το ζωμό ψαριού ή των λαχανικών και αφήνουμε τη σούπα να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο πριν κατεβάσουμε τη σούπα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μελάνι της σουπιάς. Χτυπάμε στο μπλέντερ για να πολτοποιήσουμε το μείγμα και ρίχνουμε το φρέσκο γάλα. Διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε χλιαρή θερμοκρασία.