Υλικά...
50 γρ. λούντζα κομμένη σε λεπτές φέτες, 500 γρ. φρέσκα κουκιά, 4 κουταλιές σούπας ανεβατό, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 φιλετάκια αντζούγιας, 10 φύλλα φρέσκου δυόσμου, 12 ντοματίνια, ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκο ζυμωτό ψωμί για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση…
Καθαρίζετε τα κουκιά και τα ρίχνετε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3-4’. Τα στραγγίζετε και τα ξεφλουδίζετε. Τα βάζετε στο πολυμίξερ με τοα ανεβατό, το σκόρδο, τις αντζούγιες, το δυόσμο και 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Πολτοποιείτε το μείγμα και αλατίζετε, αν χρειάζεται. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και τα αλατίζετε. Απλώνετε το μείγμα με τα κουκιά και το ανεβατό στις φέτες του ψωμιού, μοιράζετε τα ντοματίνια και γαρνίρετε με τις φέτες της λούντζας.