Υλικά...
500 γρ. φράουλες. Για τη μαρινάτα: 1 φλιτζάνι ζάχαρη, ½ ποτηράκι μαστίχα, 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού, δυόσμος, φυλλαράκια μέντας. Ξηρός καρπός: 1 φλιτζάνι ψίχα Αιγινήτικου φιστικιού, καρύδια χοντροκοπανισμένα στο γουδί ή αμύγδαλα, ανθότυρο.
Εκτέλεση...
Θα βάλουμε πρώτα τις ώριμες αλλά αρκετά τραγανές ακόμα φράουλές μας κομμένες εγκάρσιος να μουλιάσουν με τη ζάχαρη, τον φειδωλό χυμό του λεμονιού, το λικέρ της μαστίχας και το μυρωδικό της αρεσκείας μας δυόσμο ή μέντα. Στις δύο ώρες επάνω θα κολυμπήσουν μέσα σε ένα ονειρεμένο ζουμί. Με αυτό το ζουμί θα ποτίσουμε το ανθότυρο απλωμένο προσεκτικά στα πιάτα μας. Άφθονες φράουλες από πάνω και χοντροκοπανισμένος ξηρός καρπός.