ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νορβηγία: Δράμα έξω από το δικαστήριο του Μπράιβικ

Νορβηγία: Δράμα έξω από το δικαστήριο του Μπράιβικ

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 15 Μαΐου 2012 | 21:10



Ένας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε σήμερα έξω από το δικαστήριο του Όσλο όπου δικάζεται ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ για το φόνο 77 ανθρώπων τον περασμένο Ιούλιο στη Νορβηγία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο άνδρας προσπάθησε πρώτα να περάσει το σημείο ελέγχου και να μπει στο δικαστήριο, αλλά δεν του επετράπη η είσοδος. Στη συνέχεια περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό και άναψε φωτιά. Η αστυνομία κατάφερε να σβήσει τη φωτιά και ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο, μετέδωσε παράλληλα το νορβηγικό δημόσιο δίκτυο NRK.

"Ένας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο. Υπέστη σοβαρά εγκαύματα και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ουλεβάαλ", δήλωσε ο Φιν Μπέλε της αστυνομίας του Όσλο.

Στο βίντεο που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα του νορβηγικό μέσο, φαίνεται ο άνδρας την ώρα που έχει τυλιχτεί στις φλόγες, να τρέχει προς το σημείο ελέγχου και οι αστυνομικοί να τον σταματούν και, να του σκίζουν τα ρούχα και να καταφέρνουν να σβήσουν την φωτιά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 50χρονο άνδρα, Νορβηγό πολίτη με καυκασιανή καταγωγή. Πριν αυτοπυρποληθεί, φώναξε κάτι στους αστυνομικούς, αλλά δεν κατάφεραν να καταλάβουν τι είπε. Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το NRK είπαν ότι ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε φώναξε "Πυροβολήστε με, πυροβολήστε με" προτού τεθεί υπό έλεγχο από την αστυνομία. Ωστόσο δημοσιογράφος που βρισκόταν εκεί δήλωσε ότι ο άνδρας μπορεί να φώναξε "Σβήστε με!", το οποίο ηχεί παρόμοια στα νορβηγικά.


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν την αυτοπυρπόληση του άνδρα με τη δίκη Μπράιβικ, σύμφωνα με την αστυνομία. "Δεν έχουμε προς το παρόν κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι συνδέεται" το περιστατικό αυτό με τη δίκη του Μπράιβικ, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο δικαστήριο την ώρα που σημειώθηκε το περιστατικό, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κγελ Γιαν Κβάρμε.


real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger