Υλικά...
1 κιλό αρνίσιο ψαχνό με λίγο λίπος, 1 κρεμμύδι μέτριο, ξεφλουδισμένο και κομμένο στα τέσσερα, 1 αβγό, αλάτι και πιπέρι, ¼ φλιτζανιού φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, ¼ φλιτζανιού μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα, το χυμό από ½ λεμόνι, 4 φραντζολάκια ή μπαγκέτα ολικής κομμένη σε 4 κομμάτια, κόκκινες ψητές πιπεριές Φλωρίνης.
Εκτέλεση…
Προετοιμάστε τα κάρβουνα στην ψησταριά (η σχάρα να είναι 15-20 εκ. από τη φωτιά), ή ζεστάνετε μια γκριλιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με λίγο λάδι. Κόψτε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια, βάλτε τα στην κουζινομηχανή και δουλέψτε να γίνουν κιμάς. Προσθέστε το κρεμμύδι και το αβγό, αλάτι και πιπέρι και δουλέψτε να γίνουν πολτός. Με βρεγμένα χέρια σχηματίστε 4 μακρουλά μπιφτέκια, σαν χοντρά λουκάνικα. Ψήστε τα μπιφτέκια από τη μια πλευρά στην καυτή σχάρα ή πλάκα, δίχως να τα μετακινείτε καθόλου, μέχρι να ροδίσουν καλά, περίπου 5’. Αναποδογυρίστε και ψήστε και από την άλλη. Όσο το κρέας ψήνεται, αναμείξτε το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό ή κόλιανδρο, το χυμό λεμόνι και αλάτι, για να κάνετε τη σάλτσα. Ανοίξτε κατά μήκος το ψωμί, βάλτε πάνω το μπιφτέκι και περιχύστε με 1 κουταλιά σάλτσα. Σκεπάστε με την κόκκινη πιπεριά προτού κλείστε το ψωμί, για να σερβίρετε τα μπιφτέκια.