ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ψητά κυδώνια γλυκοπατάτες και άλλες χειμωνιάτικες ρίζες

Ψητά κυδώνια γλυκοπατάτες και άλλες χειμωνιάτικες ρίζες

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 | 20:50


Υλικά...
Η σάλτσα: 6-8 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες, ½ φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι, 1/3 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι, 2 κουταλιές σούπας μέλι, 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα, τα φύλλα από 3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι, ή 1 καλή κουταλιά σούπας ξερό θυμάρι ή δεντρολίβανο, 1-2 κουταλάκια γλυκού μπούκοβο, 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο, αλάτι, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, ¼ φλιτζάνι ημίγλυκο ροζέ ή λευκό κρασί. Τα λαχανικά: 2 μεγάλα κυδώνια κομμένα στα 4 και κάθε κομμάτι στη μέση, βγάζοντας τα κουκούτσια, 2 μεγάλες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες κατά μήκος σε ημικυκλικά κομμάτια, 2 ½ εκ., 4 μικρά μοβ κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα 4, 2-4 καρότα, κομμένα κατά μήκος, 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο ή θυμάρι. 



Εκτέλεση…  
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230˚C. Σε μπλέντερ βάλτε όλα μαζί τα υλικά για τη σάλτσα και λιώστε τα. Βάλτε όλα τα κομμένα λαχανικά σε μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα. Πρέπει ν χωράνε περίπου σε μια στρώση. Περιχύστε με τη σάλτσα και ανακατέψτε με τα δάχτυλα να αλειφτούν όλα τα λαχανικά. Ψήστε 30’. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και με πλατιές σπάτουλες ανακατέψτε, να πάνε τα πάνω κάτω. Κόψτε ένα λαδόχαρτο στο μέγεθος του ταψιού και καλύψτε τα λαχανικά. Βάλτε στο φούρνο, χαμηλώστε στους 200˚C και συνεχίστε να ψήνετε 45’ μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Βγάλτε το χαρτί και ψήστε 10-15’ ψηλά στο φούρνο να ροδίσουν. Σερβίρετε τα λαχανικά ζεστά. 



Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger