½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο, 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια, 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι, 4 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος, λίγο αλάτι, 200 γρ. μανιτάρια, 2 κουταλιές σούπας βούτυρο, γραβιέρα τριμμένη, σάλτσα ντομάτας.
Πηγή φωτο: smartchef.gr
Εκτέλεση…
Ζεσταίνετε μέσα στη χύτρα το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε το ρύζι και τα σοτάρετε μαζί επί 1-2’. Προσθέτετε το νερό ή το ζωμό και λίγο αλάτι. Σκεπάζετε τη χύτρα και αφήνετε το ρύζι να βράσει επί 6’ από τη στιγμή που θ’ αρχίσει η βαλβίδα να κινείται. Αποσύρετε τη χύτρα από τη φωτιά. Σε 4’ ανασηκώνετε τη βαλβίδα για να βγει τελείως ο ατμός. Πλένετε και κόβετε σε φετάκια τα μανιτάρια. Τα σοτάρετε με 2 κουταλιές βούτυρο και τα προσθέτετε στο ρύζι. Το ανακατεύετε με πιρούνι και το βάζετε σε φόρμα. Το βγάζετε σε πιατέλα και το σερβίρετε με τυρί τριμμένο και με νόστιμη σάλτσα ντομάτας.
