Υλικά...
1 κιλό από τη σπάλα ή τη νεφραμιά αρνιού, 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι, 2 φλιτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 ψιλοκομμένο μαρούλι, μια γεμάτη κουταλιά σούπας βούτυρο, 2 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι, 2 κροκάδια αβγών, 1 λεμόνι, μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο.
Πηγή φωτο: athinorama.gr
Εκτέλεση…
Χωρίζετε σε μερίδες το κρέας. Ρίχνετε στη χύτρα το νερό. Όταν αρχίσει να βράζει, βάζετε μέσα το κρέας, αλάτι, πιπέρι, τα κρεμμυδάκια και το μαρούλι. Αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί επί 25’ από τη στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας. Ζεσταίνετε σε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι. Όταν αρχίσει να ξανθαίνει προσθέτετε αρκετό από το ζωμό του φαγητού. Βράζετε τη σάλτσα επί 1-2’. Τη ρίχνετε τμηματικά στα χτυπημένα κροκάδια των αβγών. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο. Ρίχνετε το μείγμα στο κρέας. Ανακατεύετε το φρικασέ, σε σιγανή φωτιά χωρίς να αφήσετε να βράσει, για να κόψει το αβγό.