Υλικά...
4 αβγά, 5 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη, ελάχιστο αλάτι, βανίλια, 3 φλιτζάνια τσαγιού γάλα.
Πηγή φωτο: yumm.gr
Εκτέλεση…
Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά και προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια. Ζεματάτε το γάλα και το ρίχνετε τμηματικά στο μείγμα των αβγών. Το βάζετε σε μικρή φόρμα. Ρίχνετε στη χύτρα 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό. Βάζετε τη φόρμα μέσα στο μεταλλικό πανεράκι και τα τοποθετείτε μαζί μέσα στη χύτρα. Σκεπάζετε τη φόρμα με ένα πιάτο. Σκεπάζετε τη χύτρα και αφήνετε την κρέμα να ψηθεί με τον ατμό, επί 7’ από τη στιγμή που θ’ αρχίσει η βαλβίδα να σφυρίζει. Αποσύρετε τη χύτρα από τη φωτιά και ανασηκώνετε τη βαλβίδα, για να βγει ο ατμός. Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο μερικές ώρες, για να παγώσει. Τη σερβίρετε σκέτη, με σιρόπι καραμέλα, με σιρόπι από βύσσινο ή με κρέμα σαντιγύ.
