Υλικά...
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε, 60 γρ. ζάχαρη άχνη, 60 γρ. βούτυρο, 60 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και τριμμένο, 60 γρ. σταφίδες ξανθές, 340 γρ. γλασαρισμένα φρούτα ψιλοκομμένα, 1 αβγό, 1 κρόκος αβγού, 60 γρ. πορτοκαλόνερο, ή ροδόνερο, ή κάποιο ποτό της αρεσκείας σας, 2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.).
Εκτέλεση…
Ανακατεύουμε το τυρί με την άχνη και το βούτυρο. Ρίχνουμε το αβγό και τον κρόκο. Όταν αποκτήσουμε μια λεία κρέμα, ρίχνουμε το αμύγδαλο, τις σταφίδες και τα φρούτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και στο τέλος ρίχνουμε το πορτοκαλόνερο και τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και λιώσει ανακατεύοντας τα με λίγο νερό. Σε μια βαθιά φόρμα τοποθετούμε ένα τουλπάνι μεγαλύτερο από τη φόρμα, βάζουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλπάνι. Το διατηρούμε στο ψυγείο. Γαρνίρουμε με φλούδες γλασαρισμένου πορτοκαλιού.