ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Συρία: Θύματα παρά την κατάπαυση του πυρός

Συρία: Θύματα παρά την κατάπαυση του πυρός

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 12 Απριλίου 2012 | 20:30



Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στη Συρία αφού τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός νωρίς το πρωί στη χώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (CNS), δήλωσε η εκπρόσωπος της κύριας αυτής οργάνωσης της συριακής αντιπολίτευσης Μπάσμα Κοντμάνι.

Οι δύο άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή της Χάμα και ο τρίτος στην Ιντλίμπ, ενώ δεκάδες συλλήψεις έγιναν στο Χαλέπι, στη Χομς και τη Ντεράα, διευκρίνισε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη κατά την οποία σημείωσε: "Δεν υπάρχουν στοιχεία για μια σημαντική απόσυρση" των βαρέων όπλων.

"Η κατάπαυση του πυρός (...) τηρείται μόνον εν μέρει (...). Για μας είναι σαφές ότι η κατάπαυση του πυρός συνεπάγεται την απόσυρση όλων των βαρέων όπλων από τις πόλεις, τις κατοικημένες περιοχές. Αυτό δεν έχει συμβεί", σημείωσε και υπογράμμισε: "Διαπιστώνουμε με αποδείξεις ότι τα βαρέα όπλα εξακολουθούν να βρίσκονται στις κατοικημένες ζώνες. Ορισμένα άλλαξαν απλώς θέσεις".

Το θάνατο ενός αμάχου σήμερα στην επαρχία Χάμα παρά την έναρξη της ισχύος της κατάπαυσης του πυρός βάσει του σχεδίου Άναν ανακοίνωσαν παράλληλα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ακτιβιστές.

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο από την ισχύ στις 06:00 ώρα Ελλάδος της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία σύμφωνα με το σχέδιο του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση κάλεσε σήμερα τους ενόπλους "που δεν έχουν αίμα στα χέρια τους" να παραδοθούν στην αστυνομία και θα τους δοθεί αμνηστία. Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, "το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους ενόπλους που δεν έχουν αίμα στα χέρια τους να παραδοθούν στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα και να παραδώσουν τα όπλα τους. Αυτοί θα αφεθούν ελεύθεροι και δεν θα διωχθούν".

Παράλληλα η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ένας αξιωματικός του στρατού σκοτώθηκε σήμερα και 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, από επίθεση με βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη δρόμου, την οποία πραγματοποίησε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, "ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση".

Η επίθεση αυτή έγινε στις 08:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), δύο ώρες μετά την ισχύ της κατάπαυσης του πυρός βάσει του σχεδίου του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν, το οποίο αποσκοπεί "στο να γίνουν όλες οι προσπάθειες για να βρεθεί μια πολιτική λύση στην κρίση", σύμφωνα με την τηλεόραση.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger