ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σπανακοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας (Παιδικό γεύμα νηστίσιμο)

Σπανακοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας (Παιδικό γεύμα νηστίσιμο)

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 12 Απριλίου 2012 | 19:10


Υλικά...
½ κιλό σπανάκι, 1 κρεμμύδι τριμμένο, 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 ματσάκι άνηθος, 1 ματσάκι μαϊντανός, 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλάτι. Για τη σάλτσα ντομάτας: 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα ψιλοκομμένα, 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, 1 πρέζα ρίγανη, 1 πρέζα θυμάρι, ¼ φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο. 




Εκτέλεση… Αφού πλύνουμε πολύ καλά το σπανάκι, το ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 2’. Το βγάζουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίσει και να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά, το ζεματισμένο σπανάκι, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό. Αλατίζουμε. Ανακατεύουμε πού καλά όλα τα υλικά. Το μείγμα που προκύπτει είναι αραιό. Τότε προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρις ότου το μείγμα γίνει πηχτός χυλός. Με ένα κουτάλι που το βουτάμε κάθε φορά σε νερό, παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά από το χυλό και τηγανίζουμε 2’ από κάθε πλευρά, μέχρις ότου ροδίσουν οι σπανακοκεφτέδες μας. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σάλτσα: Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Καραμελώνουμε με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να ψηθεί 2’ μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε την ντομάτα, το θυμάρι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο  και βράζουμε για 5’. Σερβίρουμε τους σπανακοκεφτέδες με τη σάλτσα ντομάτας και συνοδεύουμε με ένα λευκό πιλάφι. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger