Υλικά...
2 πιπεριές γλυκές κόκκινες, καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες κατά μήκος, 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, 1 πακέτο σφολιάτα ξεπαγωμένη σε θερμοκρασία δωματίου, 1/3 φλιτζάνι τυρί κατίκι Δομοκού σε θερμοκρασία δωματίου, 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο, 2 κουταλάκια γλυκού τριμμένο παξιμάδι, ή περισσότερο, 2 κουταλάκια γλυκού θυμάρι, 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 πρέζα αλάτι χοντρό, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση…
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250˚C. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε ανακατεύοντας τις πιπεριές στο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν, 8’ περίπου. Αφήστε τες να κρυώσουν. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ξεδιπλώστε τη σφολιάτα και από κάθε φύλλο κόψτε έναν κύκλο με διάμετρο 20 εκ. περίπου. Μεταφέρετε τα κομμάτια σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα και τσιμπήστε τη ζύμη με πιρούνι σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας απείραχτο πλαίσιο περίπου 1 εκ. γύρω. Ανακατώστε το τυρί με το παξιμάδι, το σκόρδο, το μισό θυμάρι και το μαϊντανό. Αλείψτε ομοιόμορφα κάθε τάρτα με 2-3 κουταλιές σούπας τυρί, από πάνω βάλτε τις λωρίδες πιπεριάς, τρίψτε το υπόλοιπο θυμάρι και προσθέστε αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε. Ψήστε τις τάρτες στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι η σφολιάτα να φουσκώσει και να ροδίσουν καλά, 15-20’, και μεταφέρετε τες σε σχάρα να κρυώσουν λίγο. Κόψτε την κάθε τάρτα στα 8 και σερβίρετε τα κομμάτια ζεστά. Τις τάρτες μπορείτε να τις προετοιμάσετε αποβραδίς και να τις φυλάξετε σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο. Θα τις ψήσετε λίγο πριν από την ώρα που θα τις σερβίρετε.