Υλικά...
8 ασπράδια αβγών (250 γρ.), 425 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 50 γρ. κακάο, 1 κουταλάκι γλυκού ξερή τριμμένη μέντα.
Εκτέλεση…
Σε ένα μεταλλικό μπολ τοποθετούμε το ασπράδι μαζί με τη ζάχαρη. Πάνω από μπεν μαρί ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα έως ότου ασπρίσει το μείγμα και η θερμοκρασία φτάσει στους 60◦C. Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου η μαρέγκα σφίξει και κρυώσει. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το κακάο κοσκινισμένο ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Προσθέτουμε και την τριμμένη μέντα. Με ένα κορνέ σχηματίζουμε μικρά μαρεγκάκια πάνω σε μια λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100◦C για 3 ώρες. Αφήνουμε να στεγνώσουν και τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί για αρκετές μέρες.