Υλικά...
1 μαρούλι, 1 μικρή μαραθόριζα ξυσμένη στον τρίφτη κρεμμυδιού, 2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα λευκό και το περισσότερο πράσινο, 3-4 κλωνάρια άνηθο, ψιλοκομμένα και επιπλέον για στόλισμα, 1 μικρό πορτοκάλι. Για τη σάλτσα: 2 κουταλιές σούπας καλό ξίδι από κόκκινο κρασί, ½-1 κουταλάκι γλυκού μέλι, 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση…
Βάλτε τα φύλλα του μαρουλιού το ένα πάνω στο άλλο και γυρίστε σε ρολό, για να κόψετε σε λουρίδες. Μεταφέρετε στη σαλατιέρα και ανακατέψτε με τη μαραθόριζα, τα κρεμμυδάκια, και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Κόψτε το πορτοκάλι στα 4 και αφού βγάλτε τα κουκούτσια, κόψτε σε λεπτά φετάκια με καλό μαχαίρι. Τοποθετήστε πάνω στο μαρούλι. Χτυπήστε μαζί τα υλικά της σάλτσας, δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση. Περιχύστε τη σαλάτα, στολίστε με άνηθο και ανακατέψτε την τελευταία στιγμή προτού να σερβίρετε.