Υλικά...
2 φλιτζάνια τσαγιού πλιγούρι, 7 ½ φλιτζάνια τσαγιού νερό, 2 γεμάτες κουταλιές σούπας βούτυρο, λίγο αλάτι, τυρί τριμμένο.
Πηγή φωτο: interasiastore.blogspot.com
Εκτέλεση…
Βάζετε σε ένα μπολ το πλιγούρι και ρίχνετε 6 φλιτζάνια τσαγιού βραστό νερό. Αφήνετε να μείνει, για να μουσκέψει μια νύχτα. Την επομένη βράζετε μέσα στη χύτρα το υπόλοιπο νερό και ρίχνετε το βούτυρο, το αλάτι και το πλιγούρι. Το ανακατεύετε και όταν αρχίσει, να βράζει σκεπάζετε τη χύτρα. Μόλις αρχίσει η βαλβίδα να κινείται ελαττώνετε τη φωτιά. Αφήνετε το πλιγούρι να σιγοψηθεί επί 25’.